IJsclub Voorwaarts Bergambacht

De ijsclub van de Krimpenerwaard en organisator van de Poldertocht

Nieuws over Voorwaarts




Nieuws


Terug naar overzicht

26-11-2015

Veiligheid op natuurijs

Na twee winters zo goed als geen natuurijs, kan het weer alle kanten op. Het zou ook een winter kunnen zijn als 2010- 2011 met bijna een 11-stedentocht. Het jaar daarna was ook een goede natuurijswinter.
De kennis en alertheid over natuurijs is na twee jaren zonder natuurijs natuurlijk wat weggezakt. Sommige jongere schaatsers zullen er zelfs helemaal onbekend mee zijn. Om de kennis te verhogen willen wij u vragen om in uw clubblad, op uw website of facebookpagina aandacht aan veiligheid op natuurijs willen besteden.
Op de website: http://www.veiligheidopnatuurijs.nl is informatie te vinden over “ijslezen”. Ook bij de KNSB website kunt u lezen over veiligheid op natuurijs, klik daarvoor op de volgende link: http://knsb.nl/toerschaatsen/toertochten/tips_uitrusting_veiligheid_natuurijs/ .
Op beide pagina’s kunt u lezen over de “Natuurijs Veiligheidsset”; compact, licht en zeer betaalbaar. De set bestaat uit een werptouw om iemand anders uit een wak te kunnen halen en een priem om jezelf te redden mocht er niemand anders kunnen helpen.
Schaatsen op natuurijs moet een genot blijven, helpt u ons mee?



Terug naar overzicht




Activiteitenagenda

Feed
25-11-2022
Ledenvergadering op 25 november
Noteer in je agenda! 25 November om 20:00 uur de ledenvergadering in ons clubhuis. Met erwtensoep en verloting!   Meer